maanantai 12. kesäkuuta 2017

Juolavehnän ja vuohenputken metsästystä

No otsikko ei ehkä tee oikeutta, koska näitä kahta ei todellakaan tarvitse meidän pihassa metsästää tai etsiä. Kaksi kukkapenkkiä ovat olleet ihan näkyvästi niiden vallassa. Olin oikeastaan jo menettänyt toivoni niiden penkkien suhteen, mutta jostain tuli sitten kuitenkin inspis tarttua lapioon. Varmaan vierailu blogiystävän luona sai mutkin innostumaan...

Niin, kyllä ihan oikeasti nuo reunuskivet olivat tuolla heinikossa...

Etanat ja heinät ovat tehneet monista kasveista selvää, mutta päivänliljat ovat sitkeästi pysyneet pystyssä. Aukkokohtiin istutan jotain uutta, ettei paljaaseen pintaan taas tule kasapäin heinää.

Ensimmäisestä kukkapenkistä, minkä siivosin lauantaina, ei ole "ennen" kuvaa. Mutta kyllä se oli oikeastaan ihan saman näköinen tuo kakkonenkin:))

Vielä täytyy putsata ja laittaa uutta multaa, mutta kaiken kaikkiaan olen kuitenkin aikaansaanokseen tyytyväinen.

Ihanat syreenit ovat kukassa ja toinen suosikkini, lumipalloheisi on luonut kauniin vaaleanvihreät kukka-aiheensa. Kohta ne avautuvat ja ovat ihania valkoisia palloja! Naapurin vaari luuli niitä kerran valkeakuulas omeniksi;)
Tänään täällä onkin satanut vettä koko päivän, onneksi tuo urakka valmistui eilen siis lähes kokonaan. Nyt on hyvä sateen jälkeen käydä kaivamassa esiin tulevat rikkaruohot ja keräämässä kotilot pois. Sateen jälkeen maa on valmiiksi märkäkin uusia istutuksia varten. Jee!

20 kommenttia:

 1. Siistiä jälkeä tuli. Toivottavasti nyt penkkisi pysyvät rikkaruohottomampina. Kate kasvien juurilla voisi auttaa. Upeat lumipalloheiden kukat tulossa sinulla. Minun lumipalloheiteni ovat vasta muutama vuotta vanhoja pistokastaimia, joten niiden kukintaa saa vielä odottaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo lumipalloheisi kasvoi melko nopeasti, se on kyllä niin ihana sekä noilla vaaleanvihreillä että valkoisilla kukkillaan. Juu katetta on varmaan laitettava ja täydennystä. Suurin syy varmaan heinittymiseen oli se, että kun kasveja jostain syystä menehtyi niin aukkopaikat olivat heinille vapaata riistaa.

   Poista
 2. Minä laitoin meidän kaikki kukkapenkit uuteen uskoon.Laitoin katetta ja kukat purkkeihin,kun omin kyllästynyt ainaiseen rikkaruohojen nyppimiseen.Laitan kuvia blogiin tässä kohta puoliin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo purkitus on kyllä hyvä idea. Eivätkä sitten leviäkään holtittomasti, vaan pysyvät omalla alueellaan.

   Poista
 3. Oot tehnyt ihan valtavan urakan!!! <3 Upea lopputulos!
  Kitkeminen ja puutarhan kunnostus on ärsyttävää, mutta kun saa homman valmiiksi olo on kuin voittajalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Riina<3 Jos olisi aikaa, niin mikäs siellä olisi kitkiessä ja myllätessä:))

   Poista
 4. Vuohenputki! Tuo mainio yrtti! Kaksi viikkoa sitten: "pinaattilettuja" oman pihan vuohenputkista. Huh! Myönnän, ei eroa maussa huomannut. Kokeile!

  -jari-

  .............................
  https://isotassu.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin olen kuullut, että tuota mone käyttävät. Marttojen villivihanneskurssillakin siitä taiottiin kaikenlaista herkkua.

   Poista
 5. On niissä rikkisten putsauksessa aina hommansa. Onneksi et luovuttanut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän mä olin vähän jo luovuttanut... Mutta tuo ensimmäinen ei ollutkaan ihan niin pahassa kunnossa, miltä ensin näytti. Toinen kyllä sitten olikin moninkertaisesti työläämpi;)

   Poista
 6. Mahtava tunne kun on lannistanut vuohenputken jostakin paikasta. Onnittelut! Se on kelpo vastustaja, mutta satoja neliöitä olen siltä jo vallannut. Vaan silti se on koko ajan asemissa ja valmiina hyökkäämään joka hetki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Omituisen sitkeää lajia se on! Mökiltä se on saatu aikalailla pois. Mutta sieltä kyllä kukkapenkit, jotka olivat ihan todella huonoja, kaivettiin pois kokonaan.

   Poista
 7. Penkki kerrallaan noita on selätettävä ja kiiteltävä itseä. On se aina aika homma. Meilläkin noita riittää.
  Lumipalloheisi on runsas ja kaunis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se on. Meillä on nuo kaksi vanhaa penkkiä, joissa ongelma on ollut suurin. Lumipallo on niin kaunis.

   Poista
 8. Siistiä tuli! :) Rikkaruohojen kitkentä on melko tuskastuttavaa hommaa, mutta jälkikäteen sitä on tyytyväinen itseensä ja lopputulokseen. :)

  VastaaPoista
 9. Vuohenputkien metsästys on tuttua puuhaa. Toisaalta nekin kukkivat kauniisti. Kesäterveisin Tuija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, vuohenputki on kaunis jossain luonnossa, mutta omiin penkkeihin en kyllä halua sitä. Onhan sillä tuo villiyrttipuolikin plussana:)

   Poista
 10. Valtava urakka, mutta upea lopputulos! Iloista viikonloppua! P.s. blogissani on synttäriarvonta:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä on palkitsevaa, nyt on helpompi nyhtää juolavehnää ja vuohenputkea pois.

   Poista

On kiva saada komentti juuri sinulta