keskiviikko 17. toukokuuta 2017

Pikaruokaa pihahommien lomassa

Nyt ovat ilmat olleet aikalailla edes jotenkin kohdillaan. Ne on käytettävä hyödyksi, eikä aikaa jää kauheesti ruuanlaittoon.

Helsingin kevätmessuilla oli paitsi kasveja niin paljon muutakin. Poppamiehen osasto heti osuvasti siinä chili-kasvien kyljessä. Tämä blogin chilikuva on kyllä WillabGardenin osastolta, ihan ei chilitaimissa vielä tuolloin näkynyt valmiita chilejä.

Heti täytyy sanoa, että grilli, Tulipata tai muu ulkona ruuanvalmistukseen käytettävä lämmönlähde olisi paras tähän, mutta pannu ja sähköhella kiireessä on ihan jees;)

Vaikka kovasti suosin kotimaista, niin kattilaan solahti espanjalaiset uudet perunat karkean merisuolan kera. Nämä uudet perunat siksi, että kypsyvät nopsaan:)

Paistinpannuun (mieluusti nyt valurautainen kun ei grilli kuumentunut) voita heti  kun pannu on kuumentunut tarpeeksi. Odota, että voin tirinä lakkaa, silloin voi ja pannu ovat tarpeeksi kuumia.

Kanat, jotka olivat maustamattomia Kariniemen kananpojan paistileikkeita, otin lämpenemään vähän ennen paistamista. Kippasin ne kulhoon ja perään Tinken messuilla suosittelemaan Poppamiehen Korean BBQ & marinade kastiketta. Kastike käy mm. kalalle, kanalle ja vihanneksille. Annoin kanojen olla marinaadissa jonkin aikaa ennnen paistamista.

Kypsensin kanat ja kyllä! Melkein yhtä hyvää kuin grillistä:)) Valurauta paistinpannu sen tekee! Tämä kastike oli myös lasten mieleen, ei liian tulista, mutta kuitenkin potkua!

Perus vihreäsalaatti on sopivan raikas ja kesäinen. Peukut tälle combolle! Vielä helpompaa tämä on sitten kun grilli on käytössä, voi kottikärrykärräämisen yms. lomassa käydä kääntämässä kanat:))

Tämä kastike kuten moni muukin Poppamiehen kastike, käy erinomaisesti kasviksillekin. Eli jos et välitä lihasta niin nou hätä. Ostin kokeiluun myös majoneesia ja muutamaa muutakin maustetta. Uskon niiden olevan yhtä ihania kuin tämäkin. Seuraavaksi varmaan hampurilaisten tekoon, niin saadaan maistaa mangohabaneromajoneesia...

 


Muistakaa muuten tulla lauantaina Marketan markkinoille Espooseen Marketan puistoon klo 10 -15 siellä on mm. taimia, käsitöitä ja varmastikin myös muuta kivaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

On kiva saada komentti juuri sinulta