torstai 18. elokuuta 2016

Visit Tallinna - aurinkoinen reissu Meriton Spa hotellissa

Kesä tuntuu tällä hetkellä olevan jossain menneisyydessä, vettä vihmoo ja syskyn merkit ovat näkyvissä. Säätietojen mukaan tämä kuitenkin olisi vain ohimenevää.

Käytiin kolmen päivän reissulla Tallinnassa tuossa lomien aikaan. Oli sellainen "ei mitään erityisiä suunnitelmia" reissu ja hyvin toimi.

Varasin kaikki laivamatkat ja hotellin suoraan Vikinglinen nettisivujen kautta. Oli helppo, melko edullinen ja hyvä kokemus.

Mentiin Viikkarin Mariellalla ja onneksi oli vain tuo reilun kahden tunnin matka. Jotenkin olin pettynyt kun on niin kovasti mainostettu sitä, kuinka se on remontoitu ja ravintoloita uudistettu. Hotelliksi olin valinnut Parkinn by raddison meriton spa hotellin osoite Toompuistee 27( http://www.parkinn.fi/hotel-meriton-tallinn )

Hotelli osoittautui niin hyväksi, että menisin sinne seuraavankin kerran. Vastapäätä oli viehättävä puutalokompleksi joissa oli  muutama ihan mielettymän hyvä ravintola. Käytiin Hotokas - Hot dog cafessa, sieltä saa muutakin kuin spesiaaleja hodareita http://www.visitestonia.com/fi/hot-dog-cafe-hotokas Sen vieressä on Pööbel http://www.poobel.ee/ laajempi menu kuin Hotokassa, mutta edullinen hintataso ja tosi ystävällinen palvelu

Hotellilta on kävelymatka keskustaan, mutta otettiin bussikortit, joilla suhattiin helposti. Esim. Karnaluksiin lankakaupoille:) ja tietenkin TV-torniin. TV-torni oli kiva kokemus. Sieltä todella näkyy kauas! Ravintola siellä yläilmoissa oli myös hyvä, tarjolla ihan kunnon ruokaa sekä normi kahvilajuttuja.

Bussista vielä sen verran, että kortin pantti oli 2€ ja sen saa takaisin jos palauttaa kortin. Me ei palautettu, koska jo päivämatkalle voi ladata 3€ maksavan vuorokauden käyttöoikeuden.

Tuo bussikortti on hauska senkin takia, että voi vaan hypätä bussiin ja katsoa maisemia ja päästä näkemään sellaista, mitä ei muuten näkisikään...

Hotellin kylpylä oli siisti ja siellä oli kunnon suolasauna! Liukumäkiä ei ollut, mutta pojat nauttivat silti kovasti. Liukumäkien puuttuminen varmaan piti kylpylän menon maltillisena ja itsellekin mukavan rauhallisena. Aamupala oli hyvä ja vaihtoehtoja riitti.

Jos aikaa olisi ollut enemmän olisin halunnut lenkkeillä. Hotellin lähellä oli ihania puistoalueita, jotka totisesti kutsuivat ulkoilemaan:) Hauska DIY idea oli ravintolanulkopöytä, jossa pöytälevy oli kuin taulun kehys ja jalat noita "raksan betonihässäköitä".

Tallinnan rakennukset viehättävät minua edelleen. Siellä on kauniita vanhoja rakennuksia, joitakin on kunnostettu, joitakin kunnostetaan ja jotkut odottavat pääsevänsä kunnostettavaksi.Kyllä olisi vielä tuolla muutaman päivän ennemmänkin viettänyt, mutta seuraavankin kertaan on hyvä jättää jotain:)

Blogin päivittäminen on melko satunnaista, instassa voit seurata mitä meille kuuluu:)

Mukavaa torstaita kaikille!

6 kommenttia:

 1. Me ollaan kanssa tykätty tuosta Meriton spasta, oltu siellä muutaman kerran, aina yhtä hyvä kokemus! Kylpyläosasto on rauhallinen, silti lapsetkin viihtyy siellä ja lisäksi erityismaininta hiljaisista huoneista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkään ei kukaan kaivannut mitään lisää sinne kylpylään, ihan nappi paikka. Samaa mieltä noista huoneista ja lisäksi plussaa siitä että hissit olivat ihan siinä omassa osassa niin ei tarvinnut kuunnellia blingia:)

   Poista
 2. Ehkä juuri tuollaiset reissut, joita ei niin paljon suunnittele etukäteen, onnistuvat parhaiten. Ei ole mitään valtavia odotuksia ja suunnitelmia, jotka sitten saattavat epäonnistua.
  Virossa on useimmiten mukavaa pistäytyä päiväksi tai muutamaksi.
  Tuosta hotellista minulla ei ole kokemuksia. Usein yövytään siskon mökillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi miten kivaa kun pääsee siellä ihan "aitoon" ympäristöön. Joka kerta haaveielen, että olisi ihan päästä katsomaan muutamaa asuntoa ja kotia siellä Virossa. Kyllä oikeassa olet, monesti suunnittellee kaiken ja kun ei ihan menekään jostain syystä suunnitelmien mukaan niin harmittaa ja koko reissu voi mennä pieleen.

   Poista
 3. Hei! Kiva, kun kävit blogissani. Tulin heti kurkkaamaan sinun blogiasi. Mukavalta vaikuttaa! Olen nyt tehnyt aika paljon tossuja ja huomannut, että eri langat käyttäytyvätkin eri tavalla! Viimeksi tein aikuisten tossut Joki- langasta ja niistä tuli kyllä pikkuruiset huopatossut:( Minulla ei ole lankojen merkkejä tiedossa, sillä olen saanut parilta ystävältä ylimääräisiä huovutuslankoja. Eli on ollut mitä sattuu. Ensi kuussa aion ostaa Saksasta lankaa, jonka mukaan ohje on kirjoitettu. Pitää palata aiheeseen varmaankin blogissani. Mukavaa syksyn jatkoa sinulle!

  VastaaPoista
 4. Hei Leena, Juu kyllä noiden lankojen kanssa on välillä ihmeissään:)) Mulla on erilaisia huovutukseen käyvyiä lankoja niin ajattelin kokeilla tuota sun simppeliä ohjetta. Kiva jos "jalostat" tuota aihetta blogissasi.

  VastaaPoista

On kiva saada komentti juuri sinulta