perjantai 17. kesäkuuta 2016

Ihanat naiset (-ja muutama mieskin) Raumalla

En tiedä mistä aloitan ja mitä kuvia laitan tänne. Niin paljon tuli ihania muistoja taltioituna. Mutta siis jo talvella Suvikummun Marja ja Kivipellon Saila laittoivat sähköpostia meille puutarhahörhöille, jotka oltiin jo viime kesänä Tampereella, että Marja voisi ottaa meidät kotiinsa ja sopia käynnit Vakka-Taimeen ja Vuorelan Puutarhalle.

Aamulla lähdettiin kuuden jälkeen matkaan kohti Marjan Suvikumpua, missä meitä odotti kahvit ja oheisherkut. Marjalle myös palattiin vielä päivän päätteksikin herkuttelemaan runsaan pöydän antimista.

Sää oli vaihteleva, mutta eihän se meitä juurikaan haitannut eikä hidastanut:)

Vakka-Taimi on vähän arboretum tyyppinen paikka, jossa koekasvatetaan mm. erilaisia puita ja pensaita. Sieltä voi myös ostaa taimia. Ja kyllähän me ostettiin:) Näimme toinen toistaan ihanampia ja mielenkiintoisempia kasveja.

Vakka-Taimella oli myös ajateltu pitkänmatkalaisia ja tarjolla oli kahvia ja teetä sekä tietysti herkkuja:) Erittäin huomaavaista!

 
 
 
 
 Vesa Muurinen kierrätti meitä ja kertoi mielenkiintoisia asioita alueesta, kasveista sekä historiastakin. Sujuvasti pulppusivat kasvien nimet latinaksi. Minulta meni ihan ohi ja ihailin näitä ystäviäni, jotka tunnistivat kasveja myös latinaksi.



 
Tässä tutkitaan, mitähän sieltä kassista löytyykään
 
 


 
Tämä suloinen Kalmia (Kalmia angustifolia)  mm.tarttui mukaan Vakka-Taimesta. Se on hidaskasvuinen n. 100cm kasvava ainavihanta. Ihastuin nimenomaan tuohon kukkaan. Hidaskasvuisuus vähän huolestuttaa tälläistä hätähousua.










Kissat kuuluvat ilmeisesti olennaisesti puutarhaan. Sen opin viimeistään tällä reissulla. Vakka-Taimessakin vilahteli kissoja ja tämä pikkuinen olisi varmaan hiippailut jonkun kyytiinkin jos vain olisi saanut tilaisuuden.




 Vakka-Taimelta suunnattin Vuorelan Puutarhan kautta takaisin Marjalle. Vuorelan puutarha on todella hyvä ja laadukas valikoima perennoja ja kesäkukkia. Koska en tunnista kasveja kovinkaan hyvin niin erityiskiitoksen saavat hyvin merkatut taimet.





Marjan pihapiiri on ihan mielettömän ihana. Kauniisti yhdistetty luonnon kalliota ja istuksia toisiinsa. Ihana Gottage Garden tyyppinen "puutarhavaja" sekä pihalla pyörivät kissat loivat ihanan tunnelman. No puhumattakaan meidän vieraiden pulputuksesta, josta ei olisi tullut loppua pitkään aikaan. Erityisesti heti kiinnitin huomioni pieniin pelargonia vauvoihin, joita Marja avokätisesti laittoi jakoon. En tajua, miten raaski niistä luopua.



















Illalla suunnattiin Rauman keskustaan hotelliin yöksi ja sunnuntaina tutustuttiin Rauman vanhaankaupunkiin ja tavattiin Marrua Kaffe Barissa. Marru on loistava valokuvaaja ihana persoona. Laiton s-postia ihan extemporee ennen reissua, että josko olisi paikkakunnalla tuolloin. Kyllä oli ihana tavata!

Vanha Rauma sykähdytti rakennuksillaan ja sääkin näytti parasta puoltaan sunnuntaina. Vähän tuli sellainen fiilis kuin olisi ollut vanhassa mustavalkoisessa Suomi elokuvassa.

Ainoa miinuspuoli oli, että Raumalla ei ilmeisesti ymmärretä kaupankäynnin tarkoitusta ja oikeastaan kaikki Vanhan Rauman myymälät olivat kiinni. Tästä ihan todella iso miinus!




 Kerttu Horilan taidetta ihasteltiin ikkunan läpi.










Mukana tällä reissulla olivat

 Saila http://kivipellonsaila.blogspot.fi/                                     

ja blogittomat Leena, Eija ja Titta

Onnittelut sinulle, jos jaksoit katsoa tänne loppuun asti. Olisi varmaan pitänyt tehdä kolmiosainen postaus, mutta ei vaan nyt malttanut:) Ihanaa viikonloppua kaikille!

24 kommenttia:

  1. Hieno ja monipuolinen kuvareportaasi, erinomaisesti jaksoi katsoa. Kiva nähdä kuvia myös vanhasta Raumasta ja teidän sunnuntaistanne. Minäkin olin mukana vaikka nimi onkin pudonnut tuolta listalta. Ammattitauti, näin heti, että lista on kovin lyhyt :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niinpä olitikin pudonnut, varmaan kuule joltain toiseltkin, kun kopioin listan jostain. Ja muutenkin oudosti tulee noita rivivälejä... Ihana reissu kaiken kaikkiaan ja varmasti teille kissaihmisille aivan omaa luokkaansa:) Mukavaa perjantaita Cheri<3

      Poista
  2. Oli kyllä aivan ihana tapaaminen ja tämän postauksen jaksoi hyvin lukea ja kuvat katsoa.
    Itse kiertelin Vanhaa Raumaa perjantaina ja hämmästelin samaa eli kaupat, museot ja taideliikkeet menivät todella aikaisin kiinni. Kolmelta jo suljettiin paikoin ovia, joten moni mielenkiintoinen paikka jäi katsomatta. Miljöö on kaunis ja ainutlaatuinen, ja siksi siihen kannattaisi panostaa täysillä. Etenkin näin kesäaikaan, jolloin turistit kiertävät tutustumassa. Tuskin Rauman kokoisessa paikassa kovin paljon vetovoimaisia kohteita löytyy, jotta olisi varaa unohtaa vanha kaupunki.

    VastaaPoista
  3. Olen niin samaa mieltä! Kesästä pitäisi ottaa kaikki irti. Ei se yksi pitsiviikko voi tuoda elantoa koko talveksi...

    VastaaPoista
  4. Oho, kuva poikineen! :D Mä en ehtinyt tänäkään vuonna. Ja tuo se näyttää aina vuoden parhaalta bloggaajatapahtumalta. Mielenkiintoinen sisältö ja A-ryhmä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo arvaas oliko hommaa että sain pidettyä edes Näissä rajoissa tän kuva määrän😂. Todellakin A-luokan matka kaikin puolin!

      Poista
  5. Ihanan paljon kuvia olet ottanut ja hauskoja!
    Jotenkin en ehtinyt nähdä kaikkea Marjalla, kun jäin suustani kiinni koko ajan. Mukavia yksityiskohtia olet löytänyt. Sinulla on todella silmää yksityiskohdille!
    Nyt tajuan, että Marjan pihapiiri toimii minulle inspiraation lähteenä koko kesän.
    Niin ja tietysti Vakka-Taimi, mutta siellä oli niin täydellisiä kukkapenkkejä/kasvualustoja, että niihin en mitenkään kykene. Pakko nostaa kädet ylös tässä kohtaa.
    Mukavaa oli tutustua! Ensi vuonna uudestaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuvia tuli todellakin tosi paljon ja oli niin hankalaa valita tänne... Marjan piha oli niin kaunis ja siisti. Sieltä todellakin sai insipraatiota ja ideoita koko kesäksi ja varmasti vielä ensi kesäksikin. Kiitos kehuista, ihan mykistyn moisesta. Jos vaan tänne Päijät-Hämeeseen päin eksyt niin laitahan viestiä! Viimeistään ensi vuonna nähdään kuitenkin ja täällä blogimaailmassa useammin.

      Poista
  6. Hienoja yksityiskohtia olet kuvannut! Nyt vasta hoksasin, että "kivikasa" on monta sammakkoa päällekkäin.
    Monta asiaa jäi huomioimatta Marjan pihalta, onneksi blogeihin on tullut paljon kuvia ja vähän erikulmista.
    Söpöjä yksityiskohtia ootkin kuvannut.
    Hitsi, mä unohdin ottaa pussillisen siemeniä....varmaan meni hermo, kun ei siemenet menneet multa pussin sisään ;)
    Joo...viime kesänä joku valtava loistoristeilijä piipahti Raumalla joku sunnuntai. Oli siinä jenkkituristit ihmeissään, kun kaikki puodit olivat kiinni!
    Hölmöä touhua. Puodeista löytyy vaikka mitä.
    Oli mukava tutustua sinuunkin. Ihmisiä oli niin monta paikalla, että ei varmaan tullut kaikkien kanssa edes juteltua.
    Upea päivä ♡

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva oli tavata hauskaa oli! Kyllä ne pussit kuule on tehty joillekin ihan muille kuin meille😂

      Poista
  7. Voi miten hienosti olet saanut kuviin ikuistettua reissumme! Oli kyllä mukavaa ja kissat tosiaan näyttää kuuluvan puutarhaan. Itsellekin meinaa iskeä hirmuinen kissakuume.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!Hauskaa oli! Ei muuta kun kissan hankintaan:-)

      Poista
  8. No jes! Näyttää, että teillä on ollut todella hauskaa. Ihania kuvia ja kuvakulmia.

    VastaaPoista
  9. Ihana maratoonipostaus! Ja oli todella mukavaa tavata!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja samoin. Oot kyllä melkoinen kasvitieteilijä!

      Poista
  10. Voi mitä kuvakulmia ja tunnelmia! <3
    Meillä oli aivan ihana viikonloppu ja siitä saa inspiraatiota kyllä pitkäksi aikaa. Olisi pitänyt olla viikko lomaa tuon viikonlopun jälkeen, että olisi saanut aloittaa kaikki ideat mitä mieleen pulpahti retken aikana.
    Kiitos hersyvästä seurasta ja oli aivan ihana, että olit järkännyt myös Marrun tapaamisen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Loma olisi kyllä tarpeen, mutta sain sentään jotain aikaiseksi ennen sateita. Kyllä Marrun tapaaminen oli yksi reissun kohokohdista!

      Poista
  11. Nämä tapaamiset ovat puutarhahörhölle oikein elämän suola! Aivan ihana päivä taas!
    Ja teillä ilo jatkui vielä sunnuntaillekin:)

    VastaaPoista
  12. No niin ovat! Meillä oli ihan huippuviikonloppu😂

    VastaaPoista
  13. Kerrassaan hienot kuvat mukavasta päivästä! Ei ollut kuvia yhtään liikaa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Maria😊 oli Kiva tavata ja ehtiä pjutellakin kun Marketan puistossa jäi niin vähälle.

      Poista
  14. Voi että oli ihania kuvia, on ollut vilskettä ja ajattelin nyt oikein nautiskellen katsoa kaikki ihanat kuvasi ja haaveissa palata tuohon mukavaan päivään! Oli niin mukavaa pitkästä aikaa nähdä ja jutella! Tapaamisemme oli tosiaan niin voimaannuttava!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitkään tuo reissu kuule antaa voimia ja ideoita! Eilen laitoin Oravanpesän Katille kuvan, kun hänen pelargoniansa on yhä täällä meillä hoidossa. Ja arvaas mitä, pieni nuppu keltainen on ilmestynyt<3

      Poista

On kiva saada komentti juuri sinulta