torstai 28. huhtikuuta 2016

Pihapiiri 2016 Lahdessa

Kevät on tunnetusti messujen aikaa. Ystävät lähtivät Tukholmaan ihastelemaan Nordiska Trägård messuille. Itsekin olen siellä käynyt ja onhan se jotain aivan huikeaa!

Messutunnelmia voit ihastella mm. Kanelia ja Kardemummaa, Versojavaahteranmäelta, 100% outdoor ja Kesätuulian Mutamäki blogeissa. Linkit löytyvät tuolta sivupalkista. Varmasti muidenkin blogikavereiden postauksista löytyvät ihanat Tukholman terveiset.

Mutta itse siis piipahdin Lahdessa Pihapiirimessuilla. Ihania juttuja löytyi sieltäkin.

Eli siis itse kuviin:) Terassihortensiat ovat aina näyttäviä ja kauniita. Minulle ei tarttunut mukaan hortensioita, mutta kylläkin ihana tuoksuva valkokukkainen Garndenia.

Koska kärsin "lievästä" pelargonia innostuksesta niin Peltosen Puutarhan osasto vei  huomioni Lahdessa, samoin kuin Helsingissäkin.
Peltosen puutarha on Kouvolassa, ja sieltä löytyy myös ihania oheisjuttuja... mm. majesteettisia kukka-astioita. Tuonne Kouvolan suuntaan olen ruvennut houkuttelemaan ystäviä lähtemään kesäretkelle:)
 
 Pihapiiristä kotiintuomisina Australian wild pelargon ja Deerwood lavender Lass (Species Hybrid pelargonium). 
 

 
 
 
Ihastuin myös Kolmiokäenkaaliin (Oxalis triangularis). Ilmeisesti tällä on muitakin nimiä? Todella kaunis ja herkkä. Aion istuttaa sen yhdessä erään erikoispelargonian kaveriksi, kunhan säät suosivat. Syksyn tullen kasvi kuivatetaan ja se muodostaa mukuloita, jotka talvetetaan (?). Onko tuo oikea sana????


Hauska yksinkertainen pieni kasvihuone oli myös rakennettuna. Tästä huomaa, ettei se vanhoista ikkunoista tehdyn kasvihuoneen tarvitse olla aina hirveän vaikea ja monimutkainen. Kiva DIY juttu oli toteutettu myös kasvatuslaatikoissa. Retrohenkeen kleinbussin kanssa sopivat erinomaisesti nuo oranssiksi maalatut laarit.   
 

 
 
 
  
 Jos ei jaksa valaa kumppareita betonista kukkaistutuksia varten voi hyvin käyttää yksivärisiä tai värikkäitä kumppareita sellaisenaan tai maalata niihin omanlaisiaan kuvioita.
 

 Lisää DIY juttuja oli tarjolla Patinan osastolla. Hauskoja olivat mm. nämä vanhat leikkuulaudat, mitkä oli käsitelty ja sitten niihin oli kiinnitetty koukuiksi työkalut.

 
Herkkyyttä löytyi pajuista tehdyistä istustuastioista ja amppeleista
 

Tästä Eco Furn tuolista olen jo haaveillut aika monena kesänä, ois se vaan ihana istua ja lukea vaikka jotain puutarhakirjaa tai romaania... Tänäkin vuonna olivat alueen kukkakauppiaat tehneet hienoja asetelmia. Jo useassa muussakin yhteydessä nähty pikkupulloihin ja purkkeihin tehty astelma malli, oli täälläkin näytteillä.

 
 Yrit kiinnostavat aina!
 

Messujen moderneimmasta annista vastasi minun mielestäni Loimu terassitakka. Näkisin tämän niin keskieuroopan terasseilla tai jossain huikeilla moderneilla kattoterasseilla. Mielenkiintoinen, kaunis ja yksinkertainen muotokieli. Loimu design tuotteita voi käydä kurkkaamassa loimudesign.fi sivustolla.
Kuvia tuli otettua enemmänkin, voi olla että niitä vielä tulee lisää.

Ai mitenkö etenee kasvihuoneprojekti??? No ei ole edennyt:))

Aurinkoisia puutarhailmoja ja muistakaa osallistua Kukkaiselämää Satun arvontaan!

10 kommenttia:

 1. Ihanalle näyttää! Jos haluat blogipäivitykseni jatkossa uusi osoitteeni: http://www.kukkaiselamaa.fi

  VastaaPoista
 2. Täytyykin päivittää sivupalkin osoitetiedot! Kyllä tuolla pikkumessuillakin oli ihasteltavaa:)

  VastaaPoista
 3. Harmi kun täältä ei viitsi lähteä monille "kaukaisille" kevätmessuille;)
  Ei hätää, vielä ehtii kasvarin saada kasaan tälle kesälle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä totta, huippukivaa oli kun nähtiin Hesassa. Toivotaan että kasvari ehditään kasata!

   Poista
 4. Jes, kiitos kierroksesta! Täytyy kyllä ensi vuonna Lahden suuntaan suunnata noille messuille.

  Tuo villipelargoni täytyy minunkin jostain etsiä, jäi nimittäin Messukeskuksessa kaiken tohinan keskellä hankkimatta, enkä lähtenyt niitä Tukholmasta tuomaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aina voit tehdä pienen retken ja ajella hakemaan:)Nuo ovat jotenkin niin herkkiä ja suloisia.

   Poista
 5. Minäkin pidin todella paljon messuista ja niiden valikoimasta! Erityiskiitoksen saa taimien runsaus ja niiden erikoisuus sekä messuohjelma.
  Mehän järkätään ensi vuonna blogitapaaminen messuille, eikö vain?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taimia ja ohjelmaa voisi olla enemmänkin! Ehdottomasti järkätään! Ihmettelinkin kun siellä ei ollut mitään... Tosin kävin perjantaina kun väkeä muutenkin oli vähän.

   Poista
 6. Kauniita kukkakuvia! Hortensiat ovat kauniita, mutta mitenkähän vaativia ne mahtavat olla ulkona...sisällä olen onnistunut tappamaan ne aina alta aikayksikön. Pelargoniat ovat olleet kiitollisia, ovat upean näköisiä, ja selviävät hiukan huonommallakin hoidolla. Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy aina nauttia elävistä kasveista niin kauan kun se on mahdollista, ei meinaan pysy elossa täälläkkään kaikki:)) Aurinkoista ja lämmintä viikkoa!

   Poista

On kiva saada komentti juuri sinulta