maanantai 13. elokuuta 2012

Päiväreissu ja jalkapalloa

Lauantaina tuli lähdettyä aamusta jo bussilla kohti Helsinkiä ja sieltä edelleen Tallinnaan. Säätietojen mukaan luvassa olisi pilvistä, kylmää ja sateista. HAH! Vikaan meni se ennuste, aurinko paistoi ja oli tosi lämmintä. Eli senkin puolesta ihana päivä;) Onneksi olin varannut bussimatkan, ylimääräiset takit sai jättää sinne koko päiväksi, eikä tarvinnut raahata mukana.

Parasta oli ehkä kuitenkin se, että sai olla aviosiipan kanssa ihan kahdestaan. Ei tarvitse puhua mitään jos ei halua, ei tarvitse vahtia ketään, ei tarvitse toimia erotuomarina, voi vaan olla vierekkäin ja toisen lähellä bussissa ja lukea ihan rauhassa. Voi kierrellä laivalla ja katsella merta. Voi syödä laivan ravintolassa aamiaista koko matkan ja voi käydä vähän kaupoissa katselemassa jos siltä tuntuu.

Perillä Tallinnassa mentiin ostoskeskukseen, Rocca Al Mareen. Jos aikaa tai halua ei ole keskustan kiertelyyn, niin kannattaa suunnata Rocca Al Mareen. Sieltä löytyy ihan oikeestaan mitä vaan. Paikka oli tosi siisti (siis sanan oikeassa merkityksessä, puhdas, hyvin hoidettu, viihtyisä) ja ravintoloita oli runsaasti. Jos matkustaa lasten kanssa niin sieltä löytyy vähän HopLop tyyppinen sisäleikkipuisto. Emme kyllä tarkemmin käyneet testaamassa kun ei ollut tällä kertaa tarvetta...

Rocca Al Marella on myös hyvät nettisivut ( http://www.roccaalmare.ee/?lang=fi )ja sinne pääsee kätevästi bussilla Viru hotellilta. Sama bussi menee Kristine kauppakeskuksen kautta.

Koska ilma oli niin ihana niin päätettiin sitten keskustassa vaan kävellä ja katsella. Ensi reisulla (sitten joskus) aijotaan suunnata pariin museoon. Tallinna on kiva paikka, sieltä jokainen löytää ihan varmasti jotain kiinnostavaa. Se on myös vastakohtien kaupunki, kuten varmaan koko Viro maanakin. Vieri vieressä on uutta, vanhaa, huonoa, hyvää, rumaa, kaunista ja jotain kaikkien väliltä. Joka kerta siellä käydessä ihastelen kukkamyymälöiden tarjontaa. Vastaavanlaisia on Kööpenhaminassa (ainakin lauantaisin) ja Amsterdamissa, ei meillä Suomessa...

Tässä nyt tulee vaan rips räps valokuvia, jotka on otettu pikkukameralla, kun en viitsinyt kantaa parempaa mukana. Tuosta sivupalkista pääset Anetten blogiin, ja siellä on kivoja otoksia Tallinasta.

Sunnuntai oli täällä kotonakin lämmin. Ja mikäs ajanviete aurinkoiseen sunnuntai-iltapäivään sopisi paremmin kuin jalkapallo. Oli ihanaa istua katsomossa kun aurinko helli katsojia samoin kotijoukkueen pelaajat. Kotijoukkue oli loistovireessä ja ottelun lopputulos katsojia (ainakin paikallisia) miellyttävä 3-0.


Katsastelin vähän katsomon väkeä ja näyttäisi siltä, että naisilla on vallalla pitkien hiusten kausi;)

Meillä on takana ihana viikonloppu, tällä pitäisi jaksaa sitten ainakin alkuviikon hulinat;)

Aurinko paistaa ja on lämmin, joten täytyy suunnata ulkohommiin!

 Jihuu! Uusia lukijoita on tullut ja yhtä vaille 40, arvatkaas oonko iloinen;) Tervetuloa!

Ja muistakaa, että vielä ehtii osallisuta SYSTERp arvontaan!!!


Mukavaa alkavaa viikkoa, vi ses!

4 kommenttia:

 1. : ) mukavaa viikkoa sinne : )

  VastaaPoista
 2. Noi kahden keskiset matkat on ihania ja niitä pitää aina joskus olla :)
  Mä olen aina ollut erilainen nuori ja näköjään oon vieläkin... vähän lyhyemmät vois vielä mun hiukset olla ;D
  Ihanaa alkanutta viikkoa sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Reissu oli iiiiihanaaaa...

   Lyhyet hiukset on on mun mielestä kivat, vaikka mun lyhyin on ollut polkkamittaa;)

   Poista

On kiva saada komentti juuri sinulta