torstai 16. marraskuuta 2017

Air Plants - Ilmakasvit -Tillandsiat - niiden lumoissa

 Lokakuisen sateisen päivän ja illan piristi kummati ihana Ilmakasvi ilta Espoossa Garden Living myymälässä. Räsikyvät ja energiset naiset Kirsti Pentti ja Eeva Wuite olivat järjestäneet iloisen ja inspiroivan illan ilmakasvien parissa. Living with air plants kirjojen tekijät, Annabella Antas ja Johanna Vireaho johdattivat minut ja monen muun iltaan osallistuneen, näiden ihanien kasvien kiehtovaan maailmaan.

Gardenliving myymälä on niin ihanan rentouttava keidas, että sinne kannattaa mennä vaikka ihan vaan fiilistelemään vihreyttä ja leikkokukkien runsasta valikoimaa. Viherterapia on tarpeen tämmöisenä pimeänä aikana. 

 
 
 
 

 
 
 
 
 
Tillandsia Silver Flower


Kilpipiilea Pilea peperomioides
Erittäin kattava teos ilmakasveista, tätä voi todella suositella, vaikka ei ilmakasveja olisikaan kotona. Ihana pieni pörröinen on Tectorum
Living with air plants kirja johdattaa lukijansa ilmakasvien kiehtovaan maailmaan. Itse ihan ihmettelen, miksi en ole jo paljon aiemmin näihin törmännyt, viime keväänä hankin ensimmäisen ja nyt niitä löytyy jo useita. Ilmakasvit ovat niin hellyttäviä ja sopivat tälläiselle laiskalle kastelijalle:))

Ilmakasveilla voi sisustaa eri tyyleillä ja eri vuodenaikoihin sopvasti. Kirja tarjoaa runsaasti ideoita ilmakasveilla sisustamiseen mutta se myös opastaa niiden hoidossa ja kertoo niiden alkuperästä.

Oman kirjan ostin Habitare messuilta Huoneettrum osastolta ja näitä saa myös itse myymälästä, mikä on Kirkkonummella sekä verkkokaupan kautta. Kirjaa myyvät myös mm. Gardenliving, Mustila, Järvenpään Kukkatalo, Booky.fi, Tre consept store, Emma museum. Lisää jälleenmyyjiä löytyy Living with air plants sivulta.

Pieni lumen ja loskan sekoitus on peittänyt meillä nurmen. Itse tykkäisin lumettomasta pienestä pakkassäästä. Lumi voisi sitten tulla kunnolla ja pysyäkin hetken aikaa.

Huomenna perjantaina 17.11 on  Lyhtyilta klo 17-20 Gardenliving myymälässä Espoon Mankkaalla Sinimäentie 6. Takuuvarmasti tiedossa tunnelmallinen ja ihana ilta!

Muistakaa myös Tampereen kässämessut! HUONEETTRUM OSASTOLLA A823.

Mukavaa torstaita kaikille<3 Nautitaan sisäkasvien tuomasta vihreydestä:)

8 kommenttia:

 1. Tuo ilmakasvi-ilta oli todella ihana ja inspiroiva!
  Ja niin kuin sanoit koko Garden Living- myymälä. Nyt sitä vihreyttä tarvitaan erityisesti, se auttaa ihmeesti jaksamaan pimeän ajan ylitse.
  Suosittelen myös tuota Johannan ja Annabellen kirjaa lämpimästi. Olen löytänyt sieltä paljon hyödyllistä tietoa ja myös houkutuksia...;) Ilmakasvit vievät kyllä mennessään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin oli! Ihan kun ois etelän aurinkoon saapunut siitä kauheesta kaatosateesta:)) Kyllä noi ilmakasvit kummasti koukuttaa. Mutta tuo kirja ei missään nimessä ole mikään turha hankinta. Siinä on niin paljon sellaista tietoa, mitä ilman saa ilmakasvinkin takuuvarmasti menehtymään. Kuvat ovat todella kauniit ja muutenkin koko paketti on niin ihana<3

   Poista
 2. Pitäisikin ehkä hankkia ilmakasvikirja. Ne on niiiin ylisöpöjä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä voin suositella tuota kirjaa. Se on taidokkaasti tehty ja sen materiaalikin on niin ihana, että kirjaa tulee välillä ihan siliteltyäkin:)) Ja ilmakasveille juttelen selkeästi enenmmän kuin muille viherkasveille.

   Poista
 3. Sinulla on ollut ihana ilta. Niin kauniita ja inspiroivia kuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä siellä inspiroitui.Kannattaa ehdottomasti käydä jos pk seudulle ajelee.

   Poista
 4. Sisäkasvit kyllä tuovat oikeanlaista tunnelmaa sisätiloihin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä oot niin oikeassa! Ja tämmösenä pimeän aikana ja sitten kun on lunta, niin ne kummasti piristävät.

   Poista

On kiva saada komentti juuri sinulta