maanantai 27. maaliskuuta 2017

Puutarhaohjelmien lumoissa ja vähän artisokankin

Välillä paistaa ja sitten taas sataa vaihdellen vettä, räntää tai lunta. Sellainenhan tämä maaliskuu on, mutta kun niin jo haluasi aurinkoa ja kevättä! Onneksi on puutarhaohjelmat joita voi katsoa pahimpaan tuskaan:)

Yle Fem tarjoaa minulle parhaan lievityksen just nyt. Siellä on alkanut uusi kausi Iloa puutarhasta sarjasta. Vasta yksi jakso on mennyt ja senkin voi katsoa Yle Arenasta jos on jäänyt väliin. Itse harvemmin pystyn katsomaan mitään ohjelmia just silloin kun ne tulevat.

Tässä ensimmäisessä jaksossa tehdään puutarhalaatikoita ja  istutetaan tomaatteja hauskalla tavalla. Vierailu saarelle, on eksoottinen kokemus tällaiselle sisämaassa asuvalle. Trænan saari on karu, mutta kummasti siellä kasvaa vaikka mitä! Hei katsokaa itse, tämä oli kyllä ihan huippuhyvä!

Taattua hygge fiilistä tarjoaa tietenkin Strömsö. Siellä on jo parissa jaksossa tehty puutarhahommia. Owe teki hauskan kaksiosaisen puutarhan, jossa jakana on ovi. Kyllä vaan ihan oikea ovi:) Toinen puoli on suopohjainen ja toinen todella kuiva. Molempiin tehtiin astinkivet... Ne ne vasta vekkulit olikin. Jatkoon tämäkin ohjelma!

Keväällä on tulossa lisää hyviä inspiroivia pihaohjelmia! Nyt täytyy sanoa, että nuo linkit toimii tässä mun koneella, mutta siis jos et noista pääse suoraan niin mene  Yle Fem ja Areenaan suoraan.

Ensimmäistä kertaa olen laittanut Latva Artisokan siemeniä itämään. Heräsin siis todella myöhään, mutta nopeasti itivät siemenet ja nyt on ihania rapsakoita pikku taimia purkeissa.

Olin ostanut  tuollaisen Nelson Gardenin "työkalusarjan". Pikkusen mua nauratti ja nappasin ne oikeastaan vaan söpöyden vuoksi. Mutta mites sitten kävikään:)) Ne on huippupätevät pienten taimien koulimisessa. Ei siis mikään hutihankinta.

Näitä siis olen eilen laitellut ja lisäksi basilikaa. Jos kaapeista löytyy vanhoja siemenpusseja, joiden parasta ennen päiväys on mennyt niin ei kannata olla laittamatta multaan. Mun basilikojen vuosiluku taisi olla 2011 ja ihan järkky taimi määrä. Olin heittänyt siemenet viinirypälerasiaan ja ajatellin, että no jos sieltä joku itää. Ihan vihreää täynnä koko astia:)
Lankaköynnöstä olen omasta mielestäni kastellut ihan hyvin, mutta nyt kun otin sen pois hyllyltä, (tila tarvittiin artisokan taimille) niin sehän olikin ihan kuiva... Elossa onneksi kuitenkin, vähän harvanlainen kun on tiputellut niitä lehtiään. Jospa se siitä tuuhettuisi vielä.Nyt paistaa aurinko kivasti ja lumet sulaa! Jee! Ihan hyvä maanantai ja viikonaloitus:) Kivaa viikkoa myös sinne teille kaikille ihanille lukijoille ja vierailijoille<3

12 kommenttia:

 1. Voih, puutarha-ohjelmiin jää koukkuun!
  Ihastuttavia etenkin englantilaiset ja tanskalaiset ohjelmat, mutta mikä vaan käy! =)
  Lankaköynnös se osaa aina yllättää janoisuudellaan.

  Lempeää kevättä täältä Mantelilaaksosta!

  VastaaPoista
 2. Juu jotenkin sitä ei ajattele, että lankaköynnös niin paljon juo:) Oi tanskalaiset puutarhaohjelmat on ihania ja englantilaist myös. Oikeestaan kaikki käy:)) Harmi kun kaikkia ei pysty katsomaan edes netin kautta.
  Aurinkoista kevättä Susanna!

  VastaaPoista
 3. Siellähän on mahtavaa viherrystä! <3
  Ja kiitti ohjelmavinkeistä! Niitä tässä kohtaa kevättä tarvittaisiin oikein rutkasti. Ei sitä myöhemmin ehdi mitään telkkaria katselemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, toivotaan, että pysyvät vihreinä;) Puutarhaohjelmat saisivat alkaa jo tammikuussa heti joulun jälkeen. Niitä ehtisi katsoa ja ideoita voisi jalkostaa toteuttamiskelpoiseksi itselle kun aikaa olisi suunnitella paremmin.

   Poista
 4. Oi miten hyvältä näyttää. Niin keväistä viherrystä. Kiitos ohjelmavinkistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pikkuhiljaa rupeaa vihertämään:) Ole hyvä vaan, aurinkoista viikkoa Anneli<3

   Poista
 5. Kiitos ohjelmavinkistä. Täytyy käydä katsomassa. Hyvä määrä basilikaa tulossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu tuo basilikan itäminen hämmästytti, kun siemenet olivat jotain ikivanhoja;)

   Poista
 6. Minäkin seuraan noita samoja ohjelmia, ovat kyllä tosi mielenkiintoisia. Terhakat taimet! Minullakin on basilikaa esikasvatuksessa. Keväistä alkanutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ne on mielenkiintoisia, aina tulee jotain uutta, mitä haluaa kokeilla.Taimet ovat vielä hyvässä kunnossa, täytyy pitää peukkuja, että pysyvätkin sellaisina:)

   Poista
 7. Minulla ei ole telkkaria, mutta joitain ohjelmia seuraan netistä. Puutarhaohjelmia ei lajivalikoimaan jostain syystä kuulu, joten kiitos vinkistä! Työkalut kasvatettavien koon mukaan, uskon, että nuo ovat kätevät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noi on katsottavissa yleArenasta, kannattaa kurkata. Niihän se taitaa noiden työkalujen kanssa olla:)

   Poista

On kiva saada komentti juuri sinulta