torstai 28. tammikuuta 2016

Ei oo mun kirja - Kon Mari

Tästä kirjasta on kohistu joka tuutissa, blogit mukaan lukien.
 
 Matti myöhäisenä myös minä lainasin sen uteliaisuuttani kirjastosta joulun ajan lukemiseksi. Nyt mulla on yksi toinen pinkki kirja ( ja vielä yksi hankintalistalla), joka on huomattavasti enemmän mun makuun, siitä toisella kertaa.
 
Mutta siis tämä ihmiset hullun siivousmanian partaalle saanut kirja ei todellakaan saanut mussa syttymään mitään ahaa elämystä. Kirja pitää sisällään ihan itsestään selvyyksiä. Ja onko ihan mahdollista verrata japanilaista ja suomalaista asumis- ja säilytystapaa tai tiloja? Johan meidän ilmasto ja harrastukset määräävät sen, että tarvitaan enemmän kuin kolme paria kenkiä...
 
Onko suomentajan käännöstä vai mitä kirjassa tarkoitetaan sillä, että "heitä pois". Heitetäänkö surutta roskiin niin kuin tuon käsittää vai viedäänkö johonkin kierrätykseen?
 
Myönnän, että oma vaatehuoneeni tarvitsee kipeästi tyhjennystä ja uudelleen organisointia, mutta tähän käytän sitä toista pinkkiä kirjaa... Kunhan saan tarvittavan inspiraation:))
 
Teen käsitöitä ja askartelen. Näitä varten keräilen kaikenlaista "tarpeellista". On ihmeellistä, mihin esimerkiksi jäätelötikkuja voi käyttää... Kukka asetelmiin tarvitaan vaikka minkälaista, mm. käpyjä. Mistä niitä illalla klo 21 saa jos ei ole jemmassa???? Eiköhän tämä jo kerro, että tämä kirja ei todellakaan ole minua varten:))
 
Tiedän että siellä on paljon lukijoita, jotka ovat tästä kirjasta haltioissaan ja saaneet siitä paljon irti. Älkää pahastuko, ymmärrän kyllä teitä! Itse vaan en kuulu tuohon joukkoon jotka nauttivat raivaamisen tunteesta.
 
Koska olen utelias luonne niin toki lainaan tämän kirjailijan tulossa olevan uudenkin teoksen. Jotta saan taas vääntelehtiä tuskissani!
 
 
Leppoisaa torstaita <3


14 kommenttia:

 1. Joo, ei muhunkaan iske tuollaiset kirjat. Järki mukaan kaikkeen touhuun..

  VastaaPoista
 2. Niinpä, aika yliampuvaa touhua😊

  VastaaPoista
 3. Niinpä niin. Asioita voi lähestyä niin monelta kantilta. Tavaroiden raivausta vain pelkän raivauksen ilosta en käsitä minäkään. Mutta juuri niinkuin sanoit, niin usein aika tavaran kaupitsee ja turhaltakin tuntuva tavara saattaa löytää uudessa tarkoituksessa uuden elämän. Olen itse melkoinen siivousfriikki ja tykkään pitää kodin järjestyksessä. Järjestyksen pitämiseen taas mielestäni auttaa se, että laittaa tavarat aina omille paikoilleen käytön jälkeen. Näin toimien ylimääräistä tavaraa ei notku pitkin huushollia ja koti näyttää siistiltä. Mutta tämänhän me kaikki tiedämme sanomattakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä Kruunu Vuokko, olet oikeassa. Kaaokseen ei päädy kun tavarat löytävät tiensä paikoilleen. Noh, meillä ei aina ihan kotona onnistu syystä tai toisesta:) Mutta ylipäänsä terve maalaisjärki tuntuu kadonneen johonkin!

   Poista
 4. Sait kyllä mulle hauskan hetken täällä; "mistä niitä käpyjä saa klo 21 illalla, kun inspis iskee?" :D
  Älä muuta sano!
  Mä en oo lukenut tuota kirjaa, mutta kiehtoisi lukea se, kun siitä niin paljon puhutaan. Haluaisin olla siisti ja järjestelmällinen, mutta kun on niin paljon kaikkea kivaa tekemistä ja väkertämistä, mihin tarvitaan juuri tuota aineistoa. :)
  Varmasti maalaisjärki on paikallaan. Ei himohamstrausta, mutta mitä sitä ihminen sitten tekisi tyhjässä ja siistissä kodissa, missä ei olisi kuin välttämätön? Täällä ainakin yritetään tasapainoilla ja löytää jonkinlainen kompromissi.

  VastaaPoista
 5. Jos Riina tulee akuutti tarve kävyille niin rimpauta:)kyllähän tuo ihan lukemisen arvoinen on ja sä saatat ehkä ymmärtää sitä paremmin kuin minä... Joo kyllähän kultainen keskitie on varmasti paras. Mukavaa perjantaita ja viikonlopun aloitusta3>

  VastaaPoista
 6. Mulla on selvästikin aukko sivistyksessä, kun en ollut tuosta kirjasta kuullutkaan! Jos se saa aikaan siivousvimmaa, niin ehkäpä minun olisi syytä lukea se! =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih!no en tiedä aktiviuko vai masentaako... Näytti olevan ainakin meidän prismassa alle 13€ mutta kirjasto on mun mielestä hyvä vaihtoehto.

   Poista
 7. Täällä toinen joka ei ollut kirjasta kuullutkaan. Mutta mä oon kyllä siivoushullu, niin että mun ei varmaan ees tartte lukea. Olen sun blogissa eka kertaa ja liityin lukijaksikin. Ois niin kiva jos tulisit vasta vierailulle Aurinkokujalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa!kiva kun tulit ja jätit kommentin. Ihan varmasti tuun:)

   Poista
 8. Taitaapa minullakin olla aukko sivistyksessä, en ole kirjasta kuullutkaan! Jos saan siivousvimman, ei siihen kirjaa tarvita...villakoirat kutsuu muutenkin tai jokin muu härdelli kotona tai jopa ihanat auringonsäteet jotka paljastavat pölyn ja likaiset ikkunat armottomasti! Kaappien inventaarion aika alkaa olla käsillä ja kierrätys sen myötä, mutta kaikkea tilanteen ja voimien mukaan!

  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 9. Joo kyllä tuo kaappien ja vaatehuone en siivous ois ajankohtainen juttu täälläkin. Mutta kumma juttu kun aina tulee jotain parempaa tekemistä! Kivaa viikonloppua Saila sinullekin

  VastaaPoista

On kiva saada komentti juuri sinulta