perjantai 18. huhtikuuta 2014

Vapaalla - tekemättä mitään

On ihan huikee fiilis kun on eilen lähtenyt töistä puolen päivän aikaan ja vastannut sen jälkeen työpuheluihin vaan muutaman kerran. Aurinko on hemmotellut ja paljastanut karun totuuden meidän ikkunoiden siivottomuudesta, puhumattakaan muusta pölystä, joka leijuu ilmassa ja lattioilla. Mutta SO WHAT! Nyt on monta vapaata ja on aikaa tehdä ruokaa, herkutella, löhöillä ja nauttia lukemattomista lehdistä ja hyvästä viinistä sekä kutoa...

Käytiin muutama viikko sitten Martta retkellä Tallinnassa ja kohteena tietenkin Karnaluxin lankakauppa. Olin kieltänyt itseäni ostamasta mitään lankoja, kun tuli silloin marraskuussa jo hamstarttua Tampeeen käsityömessuilta vaikka mitä. No sallin itselleni muutaman kerän ja joukossa tuo ihana pääsiäiseenkin sopiva väriä vaihtava lanka. Jos ette ole vielä kokeilleet KnitPron hiilikuituisia puikkoja niin tehkää se, ne on ylivedot. Tykkään kyllä saman merkin cubic puikoistakin ja kyllä oikeestaan kaikista KnitPron puikoista:))
Karnaluxin langasta on jo alkanut sukka muotoutua

Näin vaipailla on aikaa herkutella vohveleilla. Ne on tietenkin höystetty aidolla Aunt Jemina siirapilla ja Hersheyn kinuskikastikkeella kuinkas muuten:)Takana näkyvä muratti kruunussa on Tukhloman puutarhamessuilta tuotu ja lanka Tallinnan Karnaluxista. Suloiset sukat kirjassa on ihana varrettomien sukkien ohje. Puikot KnitPron hiilikuituiset, ne on ehkä parhaat ikinä:)
 Tuntuu siltä että en olisi tehnyt KUNNON ruokaa pitkään aikaan. No nyt tein:) Safkaa kirjaa ja sen seuraajaa Safkaa maanantaista sunnuntaihin on tullut selailtua ja niistä on tehtykin mm. näitä lihapullia ja lohilaatikkoa. Tietenkin myös avokadopastaa, joka on aika herkku;) Mutta siis nuo lihapullat on aika perus, mutta silti jotenkin erilaiset. Meidän Mikko oli sitä mieltä, että ne oli parhaat lihapullat, mitä äiti on ikinä tehnyt. Kyllähän tuollainen kommentti on aika ihana. Mistähän se jotuukin se myytti niistä äitin lihapullista? Olen aika otettu koska tähän asti ne parhaat lihapullat on aina tehnyt mummo tai mummi:)Meidän suosikki on "hunajaporkkanat". Kaikessa yksinkertaisuudessaan porkkanat keitetään suolavedessä ja kun ne ovat melko pehmeitä vesi kaadetaan pois ja tilalle kuumien porkkanoiden päälle laitetaan hunajaa ja voita. Koska meillä oli isoja porkkanoita olen pilkkonut ne. Kesällä kun saa uusia porkkanoita, keitän ne sellaisenaan.

Mitäs tässä sitten muuta kun nautitaan vaan olemisesta ja ehkä vähän viinistäkin:) Tällä hetkellä tuntuu siltä, ettei mikään voisi olla paremmin. Lisäksi sisko soitti eilen ja ilmoitti ehkä pääsevänsä käymään Suomessa jo toukokuussa.

Leppoisaa ja aurinkoista pääsiäisen aikaa kaikille<3

2 kommenttia:

  1. Tänään laitoin uunissa lihan kera hunajaporkkanoita, ne on niin herkullisia :)
    Niin ja ne ikkunat... huhhuh, niistä ei kannata ulos katsella ;) Oikein ihanan rentoa viikonloppua!

    VastaaPoista
  2. Joo ne on uunissa tehtynäkin ihan verrattomia! Nyt muutes rupeen tekemään rahkapiirakkaa sun ohjeella,vinkkasin sen naapurillekin😉

    VastaaPoista

On kiva saada komentti juuri sinulta