perjantai 1. kesäkuuta 2012

Pihalta löytyy

Mun kukkapenkit on yhä siistimättä, eli toisin sanoen rikkaruohot kuten juolavehnä ja vuohenputki rehottavat sulassa sovussa jo hyvässä kasvussa olevien "oikeiden" perennojen kanssa.

Jos nyt jotenkin yritän puolustella tätä saamattomutta niin sanotaanko vaikka, että kylmä sää ei houkuttele yhtään kaivelemaan penkkejä.

Tässä kuitenkin muutama otos siitä, mitä meidän pihalta löytyy.

Tänä vuonna meidän pikku omppupuissa on tosi paljon kukkia. Kaikkialla näyttää muutenkin omenapuut olevan ihan mielettömässä kukassa. Toivottavasti se enteilisi syksylle yhtä huikeaa omenasatoa.Kuten useaan kertaan on varmaan tullut ilmi, niin pionit ovat mun ihan ykkös lemppareita. Oman pihan pionit ovat vielä ihan nupussa, mutta onneksi kaupassa on jo leikkokukkina myynnissä.
Kotilot ovat varmaan monessakin puutarhassa riesana. Niin myös meillä...Lumipalloheisi kuuluu myös mun ykkössuoikkeihin. Vielä ei ole kukat auenneet. Täytyy olla tarkkana tämän kasvin kanssa, se on oikea ötökkäimuri... ja ne ötökät syö ne ihanat valkoiset kukat so be aware!


               Pikkusydän on hellyttäväKoska ruokakuntaamme kuuluu poikia niin myös pallot ja niihin liittyvät oheistarvikkeet ovat suuressa roolissa meidän pihapiirissä.
Kenelläpä ei olisi näitä? Voikukkia, ne ihastuttavat ja vihastuttavat. Ihastuttavat mua niillä muistoilla kun lapsena teki seppeleitä ja vihastuttavat sillä, että valtaavat nurmen...
Bellis on pihan sulostuttja. Se on niin liikuttavan pieni ja suloinen kun käy iltaisin nukkumaan. Niitä voisi nurmikko olla mun puolesta täynnä! 

 Nyt pitää pinkaista ruokakauppaan yms yms... Myöhemmin tulossa vielä juustokakkuohje. Se muutes muuttui vähän matkanvarrella, mutta uskon sen olevan ihan syömäkelpoista;) Ainakin mitä nyt täytettä maistelin.

Mukavaa perjantai päivää!

8 kommenttia:

 1. Hyvä ekologinen kikka noihin ötököihin on laimennettu saippuavesi (mäntysuopa). Nokkosuute on myös tosi hyvä. Eli keräät kottikärryllisen nokkosia ja kaadat vettä päälle ja annat olla pari päivää. Se käy lannoitteesta ja karkoitteena ötököille. Tarkoituksena tehdä postaus tosta nokkosuutteesta... Sieltä sitten tarkemmin =).. Sulla on mun suosikkikukkia. Lumipalloheisi on ollut myös harkinnassa =)

  VastaaPoista
 2. Joo mä olen kans lukenut noista molemmista torjuntakeinoista. Tee ihmeessä postaus! Musta on ihanaa lukea sun puutarhavinkkejä. Käyn ahkerasti lukemassa, vaikka en ehdi aina kommentoimaan:(

  Kiva kun on samat suosikit;)

  VastaaPoista
 3. Ihanaa viikonloppua sinne, jään odottamaan kakun ohjetta, juustokakku kuuluu lemppareihin.

  VastaaPoista
 4. Kiva nähdä kuvia teidän ulkopihasta! Kuinka iso piha teillä muuten on? Niin ja kiva vinkki noi Panduron leimaisimet, pitääpä käydä Pandurossa kun piipahdan keskustassa seuraavan kerran.

  Oikein mukavaa viikonloppua!

  P.S. Minäkin käytän raitoja suuntaan jos toiseen, eli jatka vaan Henkkamaukkapaidan käyttöä :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on vähän reilu 1500 neliötä. laitan siitä jossain vaiheessa vaikka "kokonaiskuvia". Hanki ihmeessä, ne on hauskat.

   hih, käytetään vaan;)

   Trevlig helg!

   Poista
 5. Hei... ne kukkapenkit näyttää "ihanan" vehreältä, kun siellä on paljon kaikenlaisia rikkaruohoja mukana ;D
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä totta, kauempaa kun katsoo niin ne on ihan mielettömän isot ja hienot!

   Samoin sinne! Sataa...

   Poista

On kiva saada komentti juuri sinulta