sunnuntai 11. maaliskuuta 2012

Prinsessakakkua, Pizzaa, lapasohjetta, autorata

Jokaiselle jotakin;)

Aloitetaan Prinsesskakusta. Alunperin olin ajatellut kakun torstaisen naistenpäivän kunniaksi. Söinkin naapurissa naistenpäiväleivoksen ja pojat lähtivät sählyä pelaamaan, joten kakku jäi. Sitten se vaihtuikin perjantaina mitallikahvien kakuksi.

Mikon koululla oli ennen hiihtolomaa hiihtokilpailut ja nyt oli sitten kerrottu tulokset ja palkinnot oli jaettu juhlasalissa ihan seremonioiden kanssa.

Kotona siis hiihtokisojen kolmas sai myös ansaitsemansa huomion.

Pappa tuli sopivasti palauttamaan meidän sohvien päälliset pestyinä ja pääsi myös nauttimaan kakkukahvit. Tarjolla myös vihreitä kuulia;)

              *****

Koska oli perjantai niin eikös Risto Räppääjän tapaan kuulu syödä perjantaisin pizzaa? No meillä monesti ainakin on tämä "fredagsmys". Nyt ihan tavis kinkku-ananas-aurajuusto, oli kyllä hyvää...


Minua hemmoteltiin viikonloppuna tulppaaneilla. Mies (ihana) toi ison kimpun tulppaaneja ja kauan haluamani säilytyspurkit á la Röstrand. Niiden sisällä oli mun herkkuja eli Suffeli Puffeja ja Susupaloja... Lisäksi myös sisko käväisi ja toi tulppaaneja. Jotta tuossa ei olisi vielä kaikki niin yksi naapurikin ilahdutti tulppaaneilla. Ihanaa<3
Näen purkit jo kesämökin pikkukeittokopperon avohyllyllä... Siis keittokopperoa ja mökkiä remontoitava, mutta toivottavasti jo ensi kesänä tämä näky toteutuisi;) Siihen asti ihastelen niitä kotona:D

                  *****

Lauantaina Mikko ja koko jalkapallojoukkue, pääsikin nauttimaan kaksituntisen urheiluopiston opiskelijoiden järjestämässä leikki ja liikunta tapahtumassa.

Pekka pääsi kaverin luo leikkimään ja äiti siinä samassa seurustelemaan ja vaihtamaan kuulumisia kaverin äidin kanssa;)Mukavaa rupattelua kahvittelun ja punaviinilasillisen lomassa. Lisäksi naapurin mies vielä savusti meidän lohen, joten ruokakin tuli ihan siinä itsekseen;) Valkoviini sopi hyvin kalan kanssa ja siitä nautsikeltiin vielä poikien nukkumaan menon jälkeenkin. Ja tietty mä irtsareita... Ei ehkä kovin kulinaristista, mutta so what...

Pojat saivat viikonloppuna iloita uudesta Cars2 radasta. Koska kysessää autorata, johon olennaisena osana liittyy vesi ja väriävaihtavat autot, niin pesuhuoneessa oli hyvät leikit;)Tässä tulee sitten sen edellisen postauksen lapasohje. Uskoisin että esimerkiksi seitsemänveljestä voisi käydä hyvin tai mikä muukin lanka. Itse siis käytin kokeksi Puroa ja hyvin toimi, mutta silmukoita laitoin vain 11.

Ohje siis Vuorelmalta, kiitos siitä!


Tuliaisvanttuut Vuorelman Vedosta

lanka Vuorelman Veto
koko S - M
menekki noin 100 g
työvälineet virkkuukoukku nro 5 tai käsialan mukaan ja tylppä paksu neula päättelyyn

Nämä lapaset ovat nimeltään Tuliaisvanttuut toisaalta siksi että mallineule on tuliainen Tukholman käsityömessuilta ja toisaalta siksi että ne on tosi nopea tehdä vaikka tuliaisiksi!


Aloitus: Virkkaa 13 – 15 ketjusilmukkaa.

1. krs: Tee aloitussilmukka: työnnä koukku toiseen ketjusilmukkaan koukulta laskien, koukkaa sen läpi lanka koukulle, tee samoin 3. ja 4. ketjusilmukan kohdalla, koukulla on siis nyt yhteensä neljä silmukkaa. Vedä silmukat normaalia isommiksi ja keskenään saman­pituisiksi. Kierrä lanka koukulle ja vedä se kolmen ensimmäisen silmukan läpi, koukulle jää siis nyt kaksi silmukkaa. Kierrä lanka koukulle ja vedä se näiden kahden silmukan läpi.
Jatka mallisilmukoilla: työnnä koukku kahden vasemmanpuoleisimman pystysuoran, venytetyn silmukan läpi, koukkaa seuraavan ketjusilmukan läpi uusi silmukka koukulle, venytä se samankorkuiseksi kuin jo koukulla olevat ”vanhat” silmukat (= koukulla yhteensä 4 silmukkaa), kierrä lanka koukulle ja vedä sen kolmen silmukan läpi, kierrä lanka koukulle ja vedä se kahden viimeisen silmukan läpi (kuten aloitussilmukassakin). Toista tätä mallisilmukkaa kunnes jäljellä on viimeinen ketjusilmukka, virkkaa siihen viisi mallisilmukkaa joiden avulla työn suunta kääntyy jatkumaan ketjusilmukoiden alapuolelta (piirros 1).

2. krs: Virkkaa mallisilmukoita, koukkaa nyt uusi silmukka aloitusketjusilmukoiden alareunasta. Virkkaa kerros yhtä silmukkaa vaille loppuun, tee viimeiseen silmukkaan 5 mallisilmukkaa.

3. krs: Virkkaa mallisilmukoita (koukkaa uusi silmukka jokaisesta edellisen kerroksen silmukasta). Virkkaa kunnes olet kahden silmukan päässä päätysilmukasta, lisää silmukoita virkkaamalla kaksi mallisilmukkaa yhdestä edellisen kerroksen silmukkasta, virkkaa sitten yksi normaali mallisilmukka ja tee sitten päätysilmukkaan yhteensä kolme silmukkaa (piirros 2).


4. krs: Aloita kerros päätysilmukan jälkeen yhdellä normaalilla mallisilmukalla, tee seuraavaan kaksi mallisilmukkaa ja jatka kerros normaalisti kunnes olet kahden silmukan päässä päätysilmukasta, lisää silmukoita virkkaamalla kaksi mallisilmukkaa yhteen edellisen kerroksen silmukkaan, virkkaa sitten yksi normaali mallisilmukka ja tee sitten päätysilmukkaan yhteensä kolme silmukkaa (kuten kolmannen kerroksen lopussa).

5. ja 6. krs: Virkkaa mallisilmukoita normaalisti paitsi lisää reunoissa tekemällä päätysilmukkaan yhteensä kolme silmukkaa (piirros 3).

7. krs:sta alkaen virkkaa kaikki silmukat normaalisti, spiraalimaisesti kerros kerrokselta suoraa putkea kunnes kämmenosa ulottuu peukalonhankaan.

Jätä peukaloa varten aukko: virkkaa 10 – 12 ketjusilmukkaa, hyppää silmukoiden yli ja virkkaa pylväs 7. – 9. silmukkaan. Tee sen jälkeen ensimmäinen mallisilmukka koukkaamalla juuri tehdystä pylväästä kaksi pystysuoraa silmukkaa ja jatka kuten normaali mallisilmukka.

Peukalokiila: Virkkaa mallisilmukoita kolme tai neljä kerrosta (käden mallin mukaan) ja aloita sitten kavennukset sivuilla. Tee kavennukset hyppäämällä yhden edellisen kerroksen silmukan yli, tee kavennuksia kaksi tai kolme kertaa peräkkäisillä kerroksilla.

Ranne: Kun ranneosa on haluamasi pituinen, virkkaa yksi puolipylväs, yksi kiinteä silmukka ja vielä yksi piilosilmukka, näin saat kerroksen madaltumaan siististi.

Peukalo: Aloita peukalon etureunan oikeasta reunasta kiinnit­tä­mällä lanka yhdellä piilosilmukalla, virkkaa sitten kiinteitä silmukoita etureunaan ja 2 kiinteä­silmuk­kaa myös vasempaan reunaan. Jatka malli­silmu­koilla peukalon takareunasta, virkkaa 2 malli­silmukkaa myös oikeaan reunaan. Jatka mallisilmukoilla nyt myös etureunaan ja jatka ympäri kunnes peukalo lähes peittyy. kavenna hyppäämällä joka toisen silmukan yli yksi kierros ja kiristä ompelemalla jäljelle jäänyt aukko kiinni.
Piirros 1

Piirros 2

Piirros 3


Tälläinen viikonloppu tällä kertaa.

Mukavaa viikon aloitusta kaikille! Hejdå<3

14 kommenttia:

 1. No johan siellä on mahtunut mieletön määrä kaikkea tosi nastaa ja ihanaa ;)!! Ihana kakku, voisinpa maistella sitä ja tuo pizza:voi jestas, kun maistuis!

  Onnea hiihtokisojen kolmannelle, kova tulos :)! Hyvä!

  Kauniit purkit! Ilo silmälle :).

  Meilläkin on kylppärissä Ukolla vastaavanlainen "hirvioautovesirata" väriä vaihtavilla autoilla, kiva keksintö :)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No juu ja käytiin vielä Raksa messuillakin;)
   Kyllä sitä söis vaikka mitä ja miten paljon, mutta huolestuttavasti rupeaa elopaino kohoamaan...

   Mikko kiittää;)

   Kauan ne jaksaa siellä sen radan kanssa touhutakin...

   Poista
 2. Suloisia kuvia tulppaaneista, ne ovat minunkin lempikukkiani! Muutenkin olet saanut hauskan naistenpäivämuistamisen, noista ihanista purkeista tulee olemaan iloa pitkään. Ja ne susut ja suffelit, nehän tulevat elämässä aina juuri sopivalla hetkellä, eli aina on sopiva hetki... ;-)
  Tuosta lapasesta näkee, että se todella istuu hyvin käteen. Ohjekin tuntuu selkeältä. Kokeilen kyllä heti, kun saan muutaman tekeillä olevan projektini pois käsistä. Lankoja löytyy, Seitsemää veljestäkin jemmaan aina kun ale sattuu kohdalle.

  Antoisaa keväistä viikonalkua sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulppaanit on sellaisia, että niihin ei koskaan kyllästy ja niitä voisi olla vaikka kuinka paljon. Tuo sarja on ollut mun haaveissa pitkään. Toivon, että tekisivät siihen enemmänkin osia;)

   Aurinkoista maanantaita<3

   Poista
 3. Kunnon mitalijuhlat ne olla pitää :D Ja toi pizza, kyllähän sitä perjantaisin kuuluis olla... vähän on tullut lipsuttua (on meinaan puuttunut pöydästä) ;)
  Hirveesti ohjelmaa ja tapahtumaa siellä päin, eli varmasti ollut ihana viikonloppu!

  Tota ohjetta pitää katsella vielä paremmalla ajalla (päiväs aikaan).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää olla! Mä herkutelisin varmaan aina... Juu tapahtumia riittää ja käytiin raksa messuillakin, siellä vaan on todellakin raksa juttuja ei niinkään tapetteja tms. vaikka mun mielestä nekin kuuluvat rakentamiseen aika olennaisesti!

   Poista
 4. Hieno hiihtosijoitus, kyllä sitä on syytäkin juhlia. Onnittelut : )

  VastaaPoista
 5. No on kaikkea kyllä! :) Lapas-ohjekin näyttää kivalta, tosin juuri päätin että pitää tehdä loppuun kaikki keskeneräiset neulomukset ennenkuin aloitan mitään uutta... (saas nähdä...) Mukavaa alkanutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin pitäisi täälläkin saada loppuun eräskin homma... Mutta kun aina innostuu uusista;)

   Aurinkoista maanantaita!

   Poista
 6. Onnittelut Mikolle hienosta hiihdosta ! terv. kummit ja serkut

  VastaaPoista
 7. Mikko kiittää onnitteluista ja on tohkeissaan kun saa niitä näin tietokoneen välityksellä:D

  VastaaPoista
 8. Heippahei, tulin vaan pikaseen sanomaan, että kyllä posti tuli perille, eilen tuli! Kiitos kovasti ja palaillaan.. maksan mahd. pian!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kiva! Oliko yhtään sellainen kun ajattelit?? Toivottavasti kelpaa... Ei kiirettä;) Katoin muutes yks päivä niin ainakin punainen versio oli 99e, ihan järkky hinta!!!!!!!!

   Poista

On kiva saada komentti juuri sinulta