Tein ihan yksinkertaisen raparperipiirakan Valion uuden päärynä-kinuski rahkan innoittamana. Olen muutenkin tykästynyt noihin maustettuihin rahkoihin. Niistä tulee ihanaa lisämakua juustokakkuihin, joihin en nimestä huolimatta laita välttämättä lainkaan juustoa, vaan jotain rahkaa. Ne käyvät myös maustamattoman rahkan joukkoon hedelmien tai marjojen seuraksi, joka sitten syödään ihan sellaisenaan.
Pohja:
150 g voita
1,5 dl sokeria
1 muna
4,5 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
Mä sulatin tota voita vähän mikrossa, koska en tietenkään ottanut ajoissa huoneenlämpöön. Sekoitin muut aineet sitten pehmenneen (ei ihan sulaneen) voin joukkoon ja taputtelin taikinan piirakkavuoan pohjalle. Mä sain siskolta uuden Pentikin mustikka kuvioisen ison vuuan. Vähän jännitti onnistuuko mustikkapiirakkavuuassa raparperipiirakka:))
Täyte:
N. 6 raparperinvartta pieniksi paloiksi
2 prk Valio kinuski-päärynä rahkaa
1 muna
Laitoin rapsun palaset pohjan päälle ja sirottelin siihen sokeria. Sitten vaan rahkat ja muna sekaisin ja palojen päälle. Uuniin 180 astetta n. 30 min. Meillä on kiertoilmauuni, jos paistaa normi ylä/ala lämmöllä niin sitten ehkä n. 200
Jos olisi löytynyt kaapista, niin oisin laittanut purkin esim. Valion vispikermaa vielä tohon rahkan sekaan, mutta ei kyllä kaivannut välttämättä.
Mukavaa viikonlopun aloitusta kaikille<3