perjantai 27. tammikuuta 2017

Pulla -ihan parasta - muunnelma skolebuller pullasta

Pulla on ihan mun lemppari herkku. Etenkin korvapuustit, kristallipullat tai oikein kardemummaiset ihanuudet.

Ihania ovat myös norjalaiset skolebuller pullat. Ongelmahan on vain, että kookos ei meidän perheessä ole kenenkään suun mukaista.

Teinkin siis vajavaisen version skolebullereista. Jokin aika sitten hankin kauan haaveilemani KitchenAid Artisan koneen. Olen aina suhtautunut skpetisesti siihen, miten voi pullataikinaa tehdä koneella. Nyt päätin kuitenkin lähteä uusille urille ja kokeilla tällä uudella "lelullani". Lelu tämä laite ei missään nimessä ole! Minusta on vain kiva sanoa, sitä omaksi lelukseni:) Ihan senkin takia, että mikään välttämyyshän tämä ei ole, ihan hyvin olen pärjännyt ilman.

No mutta pullaan... Tein ihan tavallisen pullataikinan 5 dl maitoa ja muut oheisaineet siihen mukaan. Itse en koskaan käytä pullataikinassa kananmunaa, mutta jotkut ehkä käyttävät. 

Nämä siis ovat ihan super yksinkertaisia tavallisia pullia eli mistään ihmeellisestä ei ole kyse.

Pullat leivotaan normi pyöreiksi pulliksi. Salaisuus piilee vanilija täytteessä. Täytteen voi tehdä itse. Eli ihan tavallinen vanilijakastike, vähän paksumpi

2 munan keltuaista
1 rkl maizenaa
3 rkl sokeria
3 tl vanilijasokeria
2 dl maitoa
 
Jos et halua tehdä täytettä itse, niin osta esim. Blåbandin valmista vanilijakastikejauhoa. Pakkauksessa on kaksi pussia. Yksi pussillinen riittää tähän määrään pullia. Älä tee ohjeen mukaista katiketta, vaan tee vanukas eli vähemmän nestettä.

Paina pullan keskelle kunnon kolo vaikka juomalasin pohjalla. Laita vanilijatäyte sinne. Voitele pullat normaalisti munalla ja paista 200 asteessa n. 13 min.

Kun pullat ovat paistuneet lisää pinnalle tomesokeri pikeeri. Eli vettä ja tomusokeria ja ennen kuin tämä jähmettyy kasta pulla kokoshiutaleissa.

Nämä kaksi viimeistä vaihetta jäi siis minulta pois koska, kokos ei ole meidän suosikki. Ripottelin vähän näön vuoksi kokosta tuohon pinnalle.

Niin pullataikinasta tuli ihan täydellistä tuolla koneella!!!!!!! I'm soooooo in love<3

Jos haluat tehdä aitoja skolebullereita niin hyvän ohejeen löydät vaikka Ida Gran- Jansenilta. Idalla on myös muita herkkuohjeita.




 Ihanaa viikonloppua ystäväiset<3 kram og pus

ps. Tänään tapaan hyvän ruuan äärellä ihan parhaita puutarhaystäviäni, jee <3:))

torstai 5. tammikuuta 2017

Bataattisosekeitto - helppo - nopea - hyvä

Pakkanen ja talvi ovat täällä! Silloin tulee aina mieleen joku ihana keitto- tai pataruoka. Olin varannut joulun laatikkoruuaksi bataattisosetta, mutta en sitten tehnytkään mitään kun oli niin paljon ruokia muutenkin.

No hyvä niin, sillä nyt siitä tuli ihana pakkaspäivän ruoka.


Tähän nopeaan sosekeittoon käytin:
 
valmista bataattisosestaa kaksi pötköä á 400g
reilu puoli litraa kiehuvaa vettä
kolme Bong  kasvisliemikuutiota
yksi paistettu sipuli
kaksi valkosipulinkynttä ohuina siivuina paistettuina
Maalaiskananpojan kanapekonia yksi pkt (100g)
Valion meksiko Mifua
pippuri-kermaviili leipälastuja (Gudobelé )

Bataattisoseet kattilaan, vettä lisäsin vähitellen kun en tiennyt milloin olisi tarpeeksi notkeaa, mutta kuitenkin riittävän paksua. Silppua sipuli ja valkosipuli, ruskista voissa ja heitä bataattisoseen sekaan kattilaan. Laita myös kasviskuutiot.

Kun keitto on valmista eli aikalailla heti:) laita lautalesse ja ripottele päälle pekoni, mifu ja leipälastut. Se ois sitten siinä!

Parhainta tässä on se, että voi laittaa mitä vaan lisuketta tai olla laittamatta. Täsät saa ilman noita pekoneja ja leipälastuja vegaanisen/kasvisversion. Paahdettu leipä vielä kyytipoikana ja pakkanen ei enää haittaa yhtään:)) Tämä on hyvä isommalle porukalle tai alkukeittona. Mukaan voi tietysti lisätä vaikka perunaa tms.

Pitäkää itsenne lämpöisenä ystäväiset<3