Omenasato on tänä syksynä monin paikoin heikko. Syynä ilmeisesti viileähkö ja sateinen kesä. Meidänkin kääpiöomenapuista vain muutamassa on kunnolla omenia. Kun tuolla lenkkeillessä on katsonut ihmisten omppupuita niin huomaa, että ihan selvästi jotkut lajikkeet ovat pärjänneet tänä kesänä paremmin kuin toiset. Näin siis myös meillä.
Tämä ohje on varmasti monille tuttu ja siitä löytyy useita variaatioita. Itse teen tätä myös talvella osto omenoista sekä myös raparberi aikaan raparberistä.
Omenaherkku tai kaura-omenapaistos tai omenahyve
Rakkaalla lapsella on monta nimeä:)
Tarvitset n. 6 omenaa, koosta riippuen tietysti, joskus nämä koti omput ovat melko pieniä joten tarkkaa määrää on vaikea sanoa.
Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen
Lohko omenat, ne voi myös kuoria jos haluaa. Itse en kuori ainakaan näitä oman pihan antimia.
Sulata 100 g voita ja margariinia
Lisää sulatettuun rasvasulaan 2,5 dl kaurahiutaleita
Lado omenanlohkot ja sokeri (1,5 dl) vuorotellen voideltuun vuokaan.
Lopuksi peitä kaurarasvaseos sekoituksella ja laita uuniin n. puoleksi tunniksi.
Itse ripottelen päälle vielä sokeria. Fariinisokeri on erityisen hyvää tähän herkkuun. Myös kanelia tai/ja kookoshiutaleita kannattaa lisätä!
Tarjoa herkku esimerkiksi jäätelön, kerma-tai vanilijavaahdon tai vanilijakastikkeen kanssa.
Jos tätä jää, niin saatan syödä myös aamupalaksi maidon kanssa. Painotus sanalla jos. Usein teen kaksinkertaisen annoksen ja saatan ripotella kaurasekoitusta myös vuorotellen omenanlohkojen kanssa. Vielä vähän ylellisemmän tarjottavan tästä saa jos tekee päälle marengin... tai koristelee marenki ruusukkeilla:)
Ihanan aurinkoista sunnuntaita<3